گزارش کامل نخستین نشست هم اندیشی وبلاگ نویسان دینی :
گزارش تصویری نخستین نشست هم اندیشی وبلاگ نویسان دینی
گزارش کامل نخستین نشست هم اندیشی وبلاگ نویسان دینی :
به گزارش واحد ارتباطات دفتر توسعه وبلاگ دینی ، نخستین نشست هم اندیشی وبلاگ نویسان دینی عصر جمعه در محل سالن همایشهای دفتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی حوره علمیه قم برگزار شد.
حجت الاسلام جواد محدثی در نشست هم اندیشی وبلاگ نوسان دینی :
قلم، ابزار ما در مبارزه فرهنگی است
در این نشست حجت الاسلام جواد محدثی از نویسندگان و اساتید حوزه علمیه قم از قلم به عنوان سلاح مبارزه نام برد و گفت: ما در حال جنگ و نبردیم و یکی از سلاحهای ما در این مبارزه قلم است و همانگونه که ما هر روز سلاحهای خود را پیشرفتهتر و مجهزتر میکنیم باید قلم خود را هم کارآتر و شیواتر کنیم.
وی قلم را پشتوانه همه فعالیتهای فرهنگی هنری دانست و ادامه داد: پشتوانه تمام ابزارهای جدید، قلم است و برای حضور موفق در این عرصهها و به خصوص عرصه وبلاگ و اینترنت باید کاربرد موثر قلم را بدانیم و به کار بندیم.
نویسنده وبلاگ نجوای قلم در ادامه به بیان نکاتی در باب شیوانویسی در وبلاگ پرداخت و گفت: ایجاز و اختصار در نوشتهها و پرهیز از زیادهگویی و در کنار آن نوشتن به زبان مخاطب و به خصوص نسل جوان از مهمترین نکات در نوشتن وبلاگ موفق است.
وی اضافه کرد: پرهیز از مغلق نویسی و نوآوری و تنوع و به وجود آوردن جاذبههای مختلف در نوشتهها و توجه به خوبنگاری در مقابل پرنگاری باعث میشود مخاطب وبلاگ شما بیشتر شود.
مدیر دفتر توسعه وبلاگ دینی :
وبلاگ یکی از نقاط مهم تلاقی هنر وفن آوری است
در ادامه این نشست مهندس فخری مسوول دفتر توسعه وبلاگ دینی، وبلاگ را یکی از نقاط مهم تلاقی هنر وفن آوری دانست و گفت: اصولاً در دوره ای به سر می بردیم که سطح اطلاعات، شعور و معرفت عمومی فوق العاده بالاست و حرکت های فکری و اجتماعی، به گونه ای پیش می رودکه روشهای سنتی برای توسعه فکری و فرهنگی جامعه، به سرعت کارکرد خود را ازدست می دهند. اگر بخواهیم در این عرصه حرکت موثری داشته باشیم، قطعاً ، هنر و فن آوری، ارکان جدائی ناپذیر علم و آگاهی برای توسعه خواهد بود.
وی با اشاره به اهداف دفتر توسعه وبلاگ دینی ادامه داد: از اهداف تاسیس این دفتر می توان به برگزاری دوره های آموزشی و فرهنگ سازی در جهت استفاده از رسانه وبلاگ در جریان توسعه فرهنگی و پشتیبانی های علمی وفنی از فعالان این عرصه است. ایجاد ارتباطات مفید و سازنده بین فعالان و تبادل افکار و روشها، یکی دیگر از اهداف این دفتر است که در قالب برگزاری نشست های ماهانه تعقیب خواهد شد واین نشست اولین آنهاست.
تلاش های جوانان با اراده و سخت کوش در حوزه علمیه قم، در طول زمان باعث شد، تعداد بسیاری از طلاب داخلی و خارجی با محیط وبلاگ و کارکرد آن آشنا شوند و گامهای بلندی درراستای تولید محتوای مثبت برداشته شد. پس از برگزاری دوره های مختلف آموزشی، و فعالیتهای مختلف حلقه های اینترنتی در نقاط مختلف کشور، احساس شد که وجود تشکیلاتی منسجم و متمرکز، می تواند بر عمق و وسعت اینگونه حرکات بیفزاید و پس از تشکیل جلسات و مشورتهای گوناگون، دفتر توسعه وبلاگ دینی شکل گرفت. از بدحادثه، با وجود عزیزانی که سابقه و خدمات زیادی در این عرصه داشتند، شاید از جهت آشنائی با مسائل فنی مربوطه، قرعه مسئولیت به نام این کمترین افتاد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
با نگاه عقلانی خود وبلاگهای دینی را توسعه دهیم
حجتالاسلام دیبا معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مهمترین خصوصیت وبلاگ را مخفی بودن شخصیت نویسنده آن و آزادی بیان هرگونه مطلبی بیان کرد و اضافه کرد: این دو خصوصیت باعث شده که هم بدترین شکل از اهانت و تمسخر در وبلاگ وجود داشته باشد و در مقابل بالاترین مفاهیم دینی با زیباترین قالبها از وبلاگ آغاز شود.
وی اظهار داشت: در شرایط فعلی ، انتشار اطلاعات رو به گسترش است و ما نمیتوانیم جلوی کار رسانههایی مانند ماهواره و اینترنت را بگیریم.
حجت الاسلام دیبا یکی از دلایل عدم توسعه وبلاگ نویسی دینی در کشور را شناسایی وبلاگ نویسان ذکر کرد وگفت: وقتی شخصیت نویسنده برای مخاطبان مشخص شود گروهی با استفاده از ابزارهای گوناگون مطالب وی را خنثی خواهند کرد.
وی از روحانیون و علمای دینی خواست که برای دفاع از دین و ارزشهای اسلام با نگاه عقلانی خود وبلاگهای دینی را توسعه دهند.
.مدیر سرویس پرشین بلاگ :
در آستانه یک رنسانس ارتباطی هستیم
در این جلسه دکتر مهدی بوترابی مدیر مجموعه پرشین بلاگ در زمینه برنامهها و آمادگی خود برای همکاری با وبلاگهای دینی بیان کرد.
بوترابی با اشاره به وضعیت موجود در دنیای ارتباطات، جهان را در آستانه یک رنسانس ارتباطی دانست و گفت: قبلا ما روز جهانی ارتباطات را داشتیم اما الان میگوییم روز جامعه اطلاعاتی و این نشان از تغییر ماهوی جهان ما به جهان ارتباطات دارد.
وی از وبلاگ نویسان دینی خواست در محافل و مجامعه مختلف وبلاگی حضوری فعال داشته باشند .
بوترابی همچنین به وبلاگهای موجود اشاره کرد و گفت:هم اینک در پرشین بلاگ بیش از 650 هزار وبلاگ وجود دارد که بیش از 100 هزار از این تعداد فعال هستند و به صورت کلی در ایران بیش از 150 هزار وبلاگ نویس فعال داریم.
وی همچنین برخی از جدیدترین تغییرات صورت گرفته در پرشین بلاگ و قالب جدید آن و امکان ارسال پست و نوشته بر روی وبلاگ از طریق سرویس پیام کوتاه تلفن همراه(SMS) را معرفی کرد .
در پایان این نشست تعدادی اطلاب وبلاگ نویس در قالب تریبون آزاد به نقد روشهای مختلف فعالیت طلاب در عرصه وبلاگ نویسی پرداختند.
نوشته شده توسط : دفتر توسعه وبلاگ دینی