سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اخبار برگزاری نشست هم اندیشی دینی

شنبه 85 خرداد 20 ساعت 9:40 صبح

در ابتدای نشست هم اندیشی وبلاگ دینی ، مهندس فخری مدیر دفتر توسعه وبلاگ دینی گزارشی از اهداف راه اندازی و برنامه های این دفتر ارائه داد.

بخشی از این گزارش بدین شرح است :

پس از فرونشستن تب وتاب اولیه وبلاگ، و شکل گرفتن تدریجی جایگاه اجتماعی آن، برخی از دلسوزان و فعالان این عرصه، با توجه به تاثیرگذاری وبلاگ در جامعه به این فکر افتادند تا از این ابزار بعنوان یک رسانه برای پیشبرد اهداف والای انسانی ، توسعه هنجارهای اجتماعی ، جریان سازی برای ایجاد اصلاحات در ابعاد مختلف و بالاخره، حفاظت از سلامت و امنیت اخلاقی و اعتقادی در محیط مجازی استفاده کنند.

در گوشه وکنار، فعالیتهای زیادی انجام گرفت، حلقه های اینترنتی متعددی تشکیل شد، مجمع ها و تشکل هائی با اهداف گوناگون شکل گرفت و خیلی ها هم بصورت فردی و خودجوش تلاشهای گسترده ای در راستای اهداف یاد شده داشتند.

از جمله در حوزه علمیه قم، طلاب جوان و کوشای بسیاری را سراغ داریم که با دغدغه های اعتقادی و دینی و انگیزه های والا به فعالیت در این زمینه پرداختند و سعی کردند گونه ای خاص از وبلاگ را تعریف کنند و ارائه دهند و در این جهت فعالیتهائی را انجام دهند. این گونه عبارتست از وبلاگ نویسی دینی.

در تعریف این گونه و حدود و مشخصات آن، بحثهای متفاوتی قابل طرح است و بخشی از آن هم به ماهیت وبلاگ و تعریف آن مربوط می شود، اما بطور کلی می توان جامع تعاریف را در یک جمله خلاصه نمود و آن تلاشی است در راستای حضور موثر آموزه های دینی در وبلاگها، چه پیدا و چه ناپیدا، به صراحت یا به کنایه، مستقیم و یا غیرمستقیم. با این تعریف، دامنه وسیعی از نوشته ها، دینی تلقی خواهند شد، هرچند نویسنده از ابتدا قصد وبلاگ نویسی دینی نداشته باشد ویا مستقیماً از متون دینی استفاده نکرده باشد.

اصولاً در دوره ای به سر می بردیم که سطح اطلاعات، شعور و معرفت عمومی فوق العاده بالاست و حرکت های فکری و اجتماعی، به گونه ای پیش می رودکه روشهای سنتی برای توسعه فکری و فرهنگی جامعه، به سرعت کارکرد خود را ازدست می دهند. اگر بخواهیم در این عرصه حرکت موثری داشته باشیم، قطعاً ، هنر و فن آوری، ارکان جدائی ناپذیر علم و آگاهی برای توسعه خواهد بود.

وبلاگ، یکی از نقاط مهم تلاقی هنر وفن آوری است. اینجاست که فن آوری به بارزترین شکل، خدمات اجتماعی و فرهنگی بصورت زنده و پویا ارائه می دهد. در این میان، ابزار تولید و مدیریت وبلاگ، یعنی سرویس وبلاگ، اهمیتی خاص می یابد چرا که  در متن حرکت فکری جامعه وبستر این حرکت است. به مانند مقوله آموزش و پرورش و آموزش عالی که بعلت اهمیت فوق العاده آن، در نگاه کلان جامعه، اقتصادی نگریسته نمی شوند، این نوع نگاه به مقوله وبلاگ هم نارواست و تاثیرات سوء در نقش و کارکرد آن خواهد داشت.

هر چند سرویس وبلاگ ماهیتاً میتواند ابزار خوبی برای کسب درآمد باشد، چرا که طیف وسیعی از مردم، از نخبگان جامعه گرفته تا افراد کاملاً عادی، مرتباً با آن سروکار دارند، اما نگاه تجاری صرف به اینگونه خدمات، آنرا از ابزار عامل توسعه تبدیل میکند به ابزار مولد ثروت که نتیجتاً در بسیاری از بزنگاهها، فرهنگ و دین، مجبور می شوند به نفع اقتصاد کنار روند.{ بنابراین، به اعتقاد من بایستی از ابتدا در نگرش به سرویس وبلاگ، منافع ملی درازمدت لحاظ گردد و نه منافع اقصادی صرف. این تغییر نگرش، تاثیر به سزائی در مدیریت اینگونه سرویسها خواهد داشت.}

تلاش های جوانان با اراده و سخت کوش در حوزه علمیه قم، در طول زمان باعث شد، تعداد بسیاری از طلاب داخلی و خارجی با محیط وبلاگ و کارکرد آن آشنا شوند و گامهای بلندی درراستای تولید محتوای مثبت برداشته شد. پس از برگزاری دوره های مختلف آموزشی، و فعالیتهای مختلف حلقه های اینترنتی در نقاط مختلف کشور، احساس شد که وجود تشکیلاتی منسجم و متمرکز، می تواند بر عمق و وسعت اینگونه حرکات بیفزاید و پس از تشکیل جلسات و مشورتهای گوناگون، دفتر توسعه وبلاگ دینی شکل گرفت. از بدحادثه، با وجود عزیزانی که سابقه و خدمات زیادی در این عرصه داشتند، شاید از جهت آشنائی با مسائل فنی مربوطه، قرعه مسئولیت به نام این کمترین افتاد.

تاسیس اولیه این دفتر با حمایت ستاد پاسخگوئی به مسائل دینی، وابسته به شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و در طول زمان به خواست خدا، با حمایت و همکاری دیگر نهادهای فرهنگی، توسعه خواهد یافت و در تهران و مراکز استانها فعالیت خود را بسط خواهد داد.

از اهداف تاسیس این دفتر می توان به برگزاری دوره های آموزشی و فرهنگ سازی در جهت استفاده از رسانه وبلاگ در جریان توسعه فرهنگی و پشتیبانی های علمی وفنی از فعالان این عرصه است. ایجاد ارتباطات مفید و سازنده بین فعالان و تبادل افکار و روشها، یکی دیگر از اهداف این دفتر است که در قالب برگزاری نشست های ماهانه تعقیب خواهد شد واین نشست اولین آنهاست.

علاوه بر آن جلساتی منظم با حضور صاحبنظران دنیای ارتباطات و پژوهشهای جدّی در مقوله وبلاگ، و فرهنگ و اندیشه در فضای مجازی خواهیم داشت.

این شاکله ی تشکیلاتی دفتر توسعه وبلاگ دینی است که در قالب سه بخش آموزش، پژوهش و ارتباطات شکل گرفته است.


نوشته شده توسط : دفتر توسعه وبلاگ دینی

نظرات دیگران [ نظر]